onsdag den 27. januar 2016

Vesterbro Dokumentar



1. Hvilken grundform/hvilke grundformer benytter filmen sig af? - Begrund ud fra klippene

• Klip 1 00:00 - 04:05

Grundform: den personlige Grundform

Handling: det handler om at Julie er meget bekymret for Martin, de holder fødselsdag for Martin, hvor de spiller fodbold med vennerne og bader i havnen, de hygger sig lidt.

• Klip 2 09:29 - 15:45

Grundform: Den personlige Grundform

Handling: Julie går på apoteket, og køber en graviditets test, hun er gravid. Hun prøver og ringe til Martin, fordi hun er bange og glad. Hun siger det ikke er virkeligt pga. Martins mening. Hun skal have en abort og det er hun nervøs for. Hun synes selv det vil være fantastisk og skulle have det barn, men Martin vil ikke have det. Julie og Martin tager sammen bussen hen til hospitalet og får den abort.

• Klip 3 53:25 - 55:48

Grundform: Den personlige Grundform

Handling: Hun har fundet Martin igen, hun troede han var død fordi han skulle hente noget vand til hende og så kom han ikke tilbage, hun troede dun havde mistet ham, men han siger at hun ikke slipper af med ham. De snakker om rejsen, Martin synes det har været sjovt, han savner Danmark. De skal til Danmark igen.

Den observerende grundform (kameraer)

2. Hvad handler filmen egentlig om, mener I?
Filmen handler om et forhold, vi ser deres svage og stærke sider.
de er ingenting uden hinanden og vil altid holde sammen.
Man ser mange problemer i filmen og det skaber spænding,
fordi det er virkeligheden omkring et parforhold.


3. På hvilke forskellige måder benytter filmen sig af princippet 'Show, don’t tell'? - Begrund ud fra klippene.

Når instruktøren fortæller med sin film, gør han/hun det først og fremmest i billeder. Man har indenfor journalistik og i filmbranchen et udtryk og princip, som hedder ”Show, don’t tell”. Oversat til dansk betyder det: Vis det, sig det ikke! - Altså: fortæl i billeder, ikke (kun) med ord (voice over, replikker, tekster, etc.)



Vi oplever films billeder på en meget stærk måde, især når der er en hovedperson, som vi følger og identificerer os med. Flere og flere danske instruktører foretrækker at benytte grundformer, som lader hovedpersonerne opføre sig som 'de plejer' i hverdagssituationer foran kameraet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar